keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Lomatunnelmia

Kesälomani on ollut täynnä mukavaa olemista ja tekemistä, sekä sisältänyt muutaman tuhatta ajokilometriä. Ensimmäisenä päätin järjestää pienet juhlat saunomisen, uimisen ja viinin lipittelyn merkeissä. Mukaan sai ottaa myös vesileluja, niillä kelluttiin ja melottiin kanootillakin tyynellä järvellä auringon laskiessa. Jatkoimme osan porukasta kanssa samanlaisissa rennoissa merkeissä koko seuraavan päivänkin. Koko päivä ulkona jätti auringonpolttamat jäljet selkään, vaikka aurinkorasvaakin käytettiin. 

Meillä oli kaksosten kanssa tiedossa myös reissu Pirkanmaalle tapaamaan ystäviäni ja sukulaisiani. Tähän samaan reissuun yhdistimme matkan Taivassaloon katsomaan toukokuussa syntyneitä sileäkarvaisen noutajan pentuja, joista saisimme hakea yhden kotiimme ihan pian.

Pojat jäivät äidilleni lomailemaan, kun suuntasin viikonlopuksi kotiin viettämään jo  keväällä suunniteltua viikonloppua kaidemiehen serkusten kanssa. Jokakesäinen unelmani valvoa aamunkoittoon  toteutui viikonlopun aikana tuplasti. 

Kivoimmat koristeet tulee mielestäni kesällä suoraan luonnosta. Kaislat emalikannussa näyttää silmääni luonnollisen kauniilta.

Kesäjuhlissa sopivaa pientä makeaa herkullista syötävää on macaronleivokset, tuulihatut ja mansikat.

Kesä on ollut täynnä toistaan kauniimpia auringonlaskuja. Välillä hämmästelen oikein, että voiko Suomessa todella olla näin mykistävän kaunista! Kuka haluaa edes ulkomaille, kun meillä on tällainen helmi luonto.
Koiranputki on lempparein kesäkukka maljakossa ihan yksinään. Yleensä kerään näitä koristeeksi saunan pukuhuoneeseen ja kaikille ulkopöydille.  Herkkä ja kaunis.

Ystävii <3

Illanistujaisiin väsäilen usein juustoista pastasalaattia. Se on yleensä kaikkien mieleen ja tämän kanssa on helppo tarjoilla lisäksi nuotiolla paistettua makkaraa ja vaikka patonkia.


Tienpäällä nähtiin myös useita peuroja ja yksi hirvi.
Lauran koira Pilkku ihastelemassa  laiturillamme auringonlaskua.
Vaikka kelit on olleet aivan superlämpimät, kaivelin illanviettoja varten vilttejä esille. Niihin saikin kietoutua piiloon aamun pikkutunneilla, kun hyttyset alkoivat haluamaan vertamme.


Vesi on aika kiva kannella ulos vähän isommissa astioissa silloin, kun on kunnon helteet.


Märkiä suukkoja <3
Rypsipellot olivat tienvarsilla ilahduttamassa värillään.

Lomailu voi olla kaikessa ihanuudessansa myös rankkaa, kun valvoo öitä aamunkoittoon, ajelee sitten  edestakaisin ympäri maata, näkee ihmisiä ja pakkaa laukkua aina, kun vaihtaa yöpaikkaa. Reissaaminen on kivaa, mutta kotona sielu lepää.

Ollaanko siellä valvottu aamunkoittoon? Tai tehty reissuja kotimaassa?

Elena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti