sunnuntai 6. elokuuta 2017

Tienpäällä

Jätin kertomatta teille, että vietin tämän viikon kesälomaa. En halunnut tehdä siitä isoa numeroa, vaikka se toden totta sellainen on  ollut. Loput lomat pitelen sitten talvella ja ollaan kaidemiehen kanssa samaan aikaan kotosalla ainakin tammikuun ajan. Nyt halusin keskittää viikon ajan huomioni kaksosiin, joiden kanssa ei ole ollut yhteistä lomaa kahteen kesään. 

Maanantaina herätyskello soitti kukon kiekaisun aikaan tekemään eväsleipiä, kuorimaan automatkalle naposteltavaksi porkkanoita ja keittelemään termariin kahvia. Tavaroiden pakkaushommat suoritettiin lähes loppuun jo edellisenä iltana. Vitsit, mikään ei ole hauskempaa kuin roadtrip! Meillä oli kyllä määränpäitä, muttei minuuttiaikatauluja ja koko loman ajan liikuttiin mielihalujen mukaan. Pysähdyttiin extempore jos siltä tuntui. Ensimmäisenä otettiin suunnaksi Helsinki jonne Tuisku kutsui meidät kylään. Kaidemiehen eno perheineen on meille hyvin läheinen, vietellään yhdessä kaiken maailman juhlapyhät ja kesällä vieraillaan yleensä heidän mökillään täällä Pohjois-Karjalassa. Tämä olikin ihan ensimmäinen kerta, kun olin Petterillä ja Tuiskulla Helsingissä kylässä ja vielä yötäkin, jännää!

Vielä jännempää oli tämä ajaminen Helsinkiin googlemapsin avustuksella. Topias istui pelkääjän penkillä ja suomensi mihin minun pitää ajaa, koska naisääni kertoi kärsivällisesti todella harhaanjohtavia opasteita tyyliin: "Pysy tiellä viisitoistasataa kilometriä kaksi kahdeksasosaa tietä." Täh? Ruoholahteen oli yllättävän helppo ajaa siitä huolimatta, että googlen muija yritti harhauttaa ja tuntui taas siltä, että olisin saanut jonkun ylimääräisen sulan hattuuni tämän ansiosta.Perille saavuttuamme kaivettiin Tuiskun kanssa häkkivarastosta patjoja pojille Pietarin huoneeseen ja lähdettiin nukkumajärjestelyiden selkeydyttyä metrolla kaupungille. Nuolaistiin Tuomiokirkolla jäätelöt ja suojauduttiin lokeilta, jotka ihan totta yrittivät pelottavasti lähes kädestä tulla syömään tötterömme. Tuli hitusen mieleen Hitchcockin elokuva Linnut. Käppäiltiin vielä Kampin ostoskeskukseen, kun Kassulla oli kova hinku löytää uudet skuuttauskengät. Lähdettiin kuitenkin tyhjin käsin nukkumaan, vaikka jäinkin kuolaamaan uutta käsilaukkua Guessin liikkeestä.

Ei oltu aikaisemmin kaksosten kanssa liikuttukaan Helsingissä metrolla, joten se oli ihan uutta aina lipun ostamisesta lähtien. Lontoon, Rooman ja Tukholman metroilla liikkuneena minua hieman huvitti tämä meidän maamme yksi linja, joten matkustaminen metrolla oli kyllä hyvin selkeää.

Olettekos te kulkeneet metroilla?

Elena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti