perjantai 18. elokuuta 2017

PICTURE IT: Maisema


1. Kauppakadulle oli ilmestynyt jo viikkoja sitten näin kaunis maalaus taas sähkökaappiin. Vitsit, että en jaksa lakata hämmästelemästä miten kivoja nämä ovat. Tässä on hyvin tuttu jokimaisema taltioituna kauniisti.


2. Kaidemies kävi postista hakemassa Topiakselle tilatut uudet luistimet. Pojan jalka kasvaa sellaista vauhtia, että ainakin yhdet luistimet per kausi on hommattava. Uusien luistimien terät muotoillaan ja nyt homma hoitui Sport Roomilla, minne meillä on olemassa leimapassi.

3. Kaidemies lainailee välillä aamutossujani. Saattaa laittaa ne ihan kaupungillekin jalkaan. Ostin nämä Lanzarotelta, kun lomailimme siellä pari vuotta sitten. Ne on aikas ihanat ja sopii näemmä sekä miehille, että naisille.

4. Meidän pihamaalla juoksentelee joka päivä pikku pupuliineja. Yhtenä aamuna tämä sama tapaus nukkui keittiön portaillamme ja säikähti pahanpäiväisesti, kun lähdin aamulenkille. Täytyy kyllä sanoa, että niin säikähdin minäkin.

5. Käytiin vielä poikien lomaillessa yhdistetyllä rullaluistelu ja polkupyöräilylenkillä aina Utrassa asti. Utrassa on kiva pikkainen rantaterassi jonka vieressä on uimaranta. Meille on tullut ihan tavaksi käydä tuolla, kun on niin sopivan matkan päässä. Saa hyvän lenkin ja kivan pienen tauon, että jaksaa taas takaisin kotiin. Terassille kääntyy tie oikealle, kun S-market on vasemmalla puolella tietä. Jos nyt kukaan teistä tietää mistä höpisen.


6. No tästä brunssista on jo aikaa. Katoin sen iskälle heinäkuun lopulla, kun palautti kaksoset lomailemasta kotiin. Pullavanukkaan ohjeen ja valkosipulileivän ohjeenkin olen teille kerennyt jakamaan.
7. Matkalla Korkeasaareen nähtiin juuri otsikoissa ollut Sompasauna. Siellä pari nuorta naista heilutti meille innokkaina. Eivät ainakaan näyttäneet siltä, että kukaan olisi heitä siellä ahdistellut.
8. Eilen illalla leikattiin vihdosta viimein Kassun tukka. On sitä toivonut jo pitkän aikaa, mutta ei olla vaan keretty. Meidän elämä onkin taas yllättäen ollut todella kiireistä, kun koulu ja harrastukset ja kaikki. Aika iso tupsu siitä päästä irtosi. Pojan tukkaa on vähän hankala leikata, kun takaraivon yläpuolella menee kaksi pyörrettä. Siinä tällaisella ihmisellä, jolla ei ole mitään koulutusta hommaan, menee välillä sormi suuhun. Poika oli tyytyväinen hiuksiinsa ja ihan onnessaan, jotenhyvä siitä tuli.
9. Naapurissa tehdään remonttia ja tontilta on kaadettu paljon puita. Meidän makuuhuoneen ikkunasta aukeaa ihan uudenlainen maisema, joka vielä uutuuttaan aina sattuu silmään. Vähän sama jos vaihtaa kotosalla peilin paikkaa. Sitä vaistomaisesti hätkähtää, kun peili ei enää olekaan entisellä paikallaan.


10. Tämä auringonlasku kertoo minulle paljon. Sen verran olen tässä asuessa oppinut säitä ja vuodenaikoja tulkitsemaan. Elokuu ja syksy saapuu. Aurinko laskee kohta niin kauas tuonne oikealle, ettei sitä enää näe. Monena elokuuna on ollut ihan samansävyinen auringonlasku. 


Elena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti