sunnuntai 13. elokuuta 2017

Heureka!

Sateisen päivän suunnitelmiin sopi täydellisesti Vantaan Heurekassa käyminen. Pietari ja Tuisku lähtivät meidän mukaan ja palasivat Helsinkiin junalla, kun me taas oltiin pakattu kaikki tavaramme autoon ja jatkettiin tiedepäivän jälkeen ajelua kohti Tamperetta. Tällä kertaa Tuisku toimi kartturina googlemapsin avustuksella ja sama muija yritti taas johtaa meitä harhaan. Mietittiin, että voitaisiin osallistua johonkin ralliin, kun meidän tiimipeli toimi niin hyvin.
Perillä kohteessa huomattiin, että moni muukin oli meidän tavoin ajatellut tulla pitelemään sadetta Heurekaan, joten siellä oli aika täyttä, huono ilma ja paljon melua pienistä lapsista. Siinä mielessä vähän paremmalla ilmalla tuonne meneminen olisi saattanut olla järkevämpää, koska jonottelua ja odottelua kaikkiin pisteisiin oli aika paljon. Yhdessä pisteessä, kun olisi ollut tutkimista viidestä kymmeneen minuuttiin. Itseasiassa joku pieni tyttö nappasi minun kädestäni pitelemäni pallon tuosta noin vain, kun olin jotain kokeilemassa, jäin vain hämmästellen tuijottelemaan tyhjiä käsiäni. Tuli ihan lapsuus mieleen ja sama fiilis, kuin tikkari olisi viety suusta.
 
 

Tiedepuisto 1
Kuninkaalantie 5
Vantaa, Tikkurila

Lasten lippu 15€
Aikuisten lippu 22€

Pidin ylipäänsä hieman omituisena, että aikuisilta laskutetaan tuolla käymisestä niin paljon enemmän, kuin lapsilta. Sopiva ero lippujen hinnassa olisi mielestäni muutama euro seitsemän sijaan. Ihan pienten lasten kanssa tuolla käydessä aikuinen tuskin saa hirveästi reissusta irtikään?
Kaiken kaikkiaan ihan käymisen arvoinen reissu. Kaksoset olivat pienempänä käyneet mummon kanssa Heurekassa, mutta saivat varmasti tällä reissulla enemmän irti paikasta. Kivointa molempien mielestä oli polkupyörällä ajaminen korkeuksissa. 
Mielenkiintoisinta minusta oli tuo näyttely ilman nahkoja. Topin mielestä ok ja Kassu sanoi sen olleen jännä. Kieltämättä sen verran jännä oli alussa etten ihmettele miksi tiloista löytyi ämpäreitä ilmeisesti pahoin voiville ihmisille. Omia sisuksiakin hieman väänsi alkuun, mutta aika nopeasti sai psyykattua itsensä siihen, etteivät nämä olleet oikeita. Oli myös nimenomaan jännä nähdä ihminen ilman nahkoja, joten olihan tuo kokemus kaikan kaikkiaan. Pietari ilmoitti heti, ettei halua tuota näyttelyä tulla ollenkaan katsomaan, joka oli ihan varmasti oikea päätös pienemmälle lapselle.

Olettekos te vierailleet Heurekassa?

Elena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti